ИК „Хермес“ с две интригуващи издания за малките читатели

Издателска къща „Хермес“ представя две интригуващи илюстровани издания за малките читатели. Това са книгите „Как се чувстваш днес?“ от Моли Потър и Сара Дженингс и „Няма дракон в тази приказка“ от Лу Картър и Дебора Олрайт.

„Как се чувстваш днес?“ е забавна и полезна книга, която ще ви помогне да научите детето си как да разбира и да изразява продуктивно и положителните, и отрицателните си чувства. Базирана на новаторски методики, тя ви дава инструментите, от които се нуждаете вие и вашето дете, за да се справите с чувствата, без всичко да свършва със сълзи.

Книгата е в ТОП 3 на Амазон в класацията „Учебни помагала и образователни материали“ и в челната десетка на класациите „Книги за деца в предучилищна възраст“ и „Детски книги за емоционална интелигентност“.

Моли Потър е бестселъров автор на над 30 книги за емоционална интелигентност, креативно мислене и др. Повече от 19 години работи с деца в различни училища и образователни центрове. Разработва и провежда обучения и програми, свързани с поведението и емоционалното развитие на деца във всички възрастови групи. Разнообразният опит се оказва изключително полезен по време на работата по книгите й, които помагат на родителите да разговарят с децата си по трудни за обсъждане теми.

Сара Дженингс илюстрира детски книги от 2013 г. Още като дете тя открива, че обожава рисуването. Харесва й да комбинира традиционни и дигитални техники за своите илюстрации, а най-любимата й част е създаването на различните герои. В момента живее в Лондон и работи в дома си, в компанията (или по-скоро под надзора) на една своенравна котка.

„Няма дракон в тази приказка“ прави така, че класическите сюжети оживяват в неочакван и забавен прочит. Драконът не иска повече да участва в приказки, в които е лош герой. Затова ентусиазирано тръгва да си търси нова история, но се оказва, че в повечето класически приказки няма дракон. Ще се намери ли приказка, в която има дракон и ще получи ли той шанс да стане герой? От тази забавна приказка децата ще научат, че всеки може да стане герой, стига да повярва в себе си и търпеливо да изчака подходящия момент да се изяви.

Лу Картър учи медицина три години, след което получава допълнителна квалификация за начален учител. Любовта й към детските книги с илюстрации се ражда именно по време на работата й като учителка. „Няма дракон в тази приказка“ е първата ѝ (от три) подобни книжки, които се радват на много положителни отзиви от малките читатели и техните родители. Днес Лу живее в Кеймбридж със съпруга си и двете си деца.

Дебора Олрайт се превръща в звезда в света на илюстрованите книги след публикуването на бестселърите The Night Pirates и Don’t Read this Book!. Включена е в краткия списък за наградата за илюстратори V&A Illustration Award. В момента работи активно върху няколко детски книги и други художествени проекти, а в свободното си време може да бъде забелязана като DJ на различни музикални фестивали.

Сподели в: