Изложба на сценични плакати ще видим в Нощта на театрите

Изложба на съвременни български сценични плакати ще бъде представена във фоайето на Театър „София“ от 15 ноември до 15 декември 2019 г.  Изложбата ще бъде открита от проф. Божидар Йонов и е част от Нощ на театрите 2019.

Посетителите ще видят 30 плаката, създадени от Радослава Боор през последините 13 години. Изложбата обхваща плакати за различни български театри и Софийска опера и балет.

Колекцията е впечатляваща и показателна в много отношения. Изложбата носи типичната за плаката комплекност, съчетана с деликатния и изискан индивидуален стил на авторката.

Радослава Боор е родена в София, в семейство на двама художници. В гимназията изучава японски език в продължение на 5 години, което оставя следа в израза ѝ на художник. По-късно завършва Националната художествена академия в София.

Професионален опит Радослава натрупва през годините като графичен дизайнер, илюстратор, творчески директор и в практиката си на свободен художник.

В последните 13 години Радослава активно работи като художник за български театри, създавайки плакати за многобройни театрални представления.

През 2010 г. съосновава Рекламна Агенция Адикт (Addict Agency) в Прага. В момента Радослава работи и живее със семейството си в Прага, Чехия.

С подкрепата на “Международното триенале на плаката в София”.

Сподели в: