Изложба „Да можеш да летиш“ откриват в столичната галерия „Ракурси“

На 12 март от 19 ч. ще бъде открита изложбата „Да можеш да летиш“ на художниците Калина Мавродиева и Юлий Таков. Картините ще останат в столичната галерия „Ракурси“ до 30 март.

Ето какво споделят авторите за изложбата си: „Изложбата ни е вдъхновена от тези отрязъци от време в живота на човек, в които той се чувства истински свободен. Малките моменти, в които като че ли ставаме по-леки. Това, което вълнува и двама ни, е онова, което е привидно далеч, но в същото време е дълбоко в нас. Дава отражение на светогледа и дори по някакъв начин определя тънките граници на човешката чувствителност. Разглеждаме съзерцанието като акт, който разширява полето на личната свобода. Прави ни по-сетивни и ни дава онова състояние на духа, в което можем да мечтаем или казано иначе – да можем да летим“.

Калина Мавродиева е родена през 1988 г. в Троян, България. Живее и работи в София. Завършила е Национална Художествена Академия. Има множество групови изложби и награди като Collector’s invitations ESSL ART AWARD CEE 2015, Номинация за Награда за изкуство Стоян Камбарев, Номинация за Награда за изкуство Йордан Парушев и специално отличие и др.

Юлий Таков е роден през 1971 в гр. София. Завършва Частна художествена академия Жул Паскин. Има десетки самостоятелни изложби и награди от престижни конкурси. През 2014 г. печели номинация за живопис от Националната изложба „Бургас и морето” в Градска галерия, Бургас

Сподели в: