Излиза новата книга на Ричард Темплар „Правила за нарушаване“

Авторът на „Правилата на живота“ и „Правилата на хората“ Ричард Темплар ни предлага най-новото си произведение – „Правила за нарушаване“.

Книгата ще излезе на пазара у нас на 7 февруари. За разлика от всички досега излезли Правила, този път Темплар не ни учи кои от тях да спазваме, а кои можем и понякога направо си трябва да нарушим.

От деца ни учат да живеем по правила. Родители, учители и приятели ни заливат с купища полезни указания, принципи и аксиоми, водени от желанието да ни помогнат да живеем по-добре. Проблемът е там, че много от техните съвети просто не са верни, поне не и през цялото време. И все пак те оказват огромно влияние върху нас, независимо дали го съзнаваме или не.

Как да отделим ценното от излишното? Златото от пясъка? Мислете. Поставяйте под въпрос всичко, на което са ви учили, и не живейте според правилата на другите, докато не прецените доколко са валидни за вас. Няма значение дали сте на 18 или на 80 − преразгледайте уроците, научени в детството, и решете дали още имат значение за вас – съветва Темплар.

Гарантират ли успехите в училище успех в живота? Само престижната работа и високите доходи ли определят успеха? Отговор на тези въпроси ще получите от Ричард Темплар, който с много чувство за хумор и присъщата си мъдрост в „Правила за нарушаване“ отново ни повежда в дебрите на човешкото поведение.

Сподели в: