Излезе новият роман на Нора Робъртс – „Пробуждане“

На 12 октомври излезе новият роман от Нора Робъртс – „Пробуждане“. Това е първа книга от новата наелектризираща трилогия за приключения, магия и любов – „Сърцето на дракона“.

За книгата

Когато е малка, бащата на Брийн й разказва приказки за вълшебни места. За свят с две луни и храбри воини, за магически създания и вековни традиции.

Днес Брийн е тревожна млада жена с огромен студентски дълг и работа, която мрази. Един ден тя разбира, че преди баща й да изчезне от живота й, е разкрил банкова сметка на нейно име. И в сметката има почти четири милиона долара, които майка й е крила от нея.

Подобно състояние може да промени живота на Брийн. Но тя не знае, че използвайки част от него за дълго жадувано пътуване до Ирландия, ще намери отговори на въпроси, които дори не е подозирала, че иска да зададе.

Тук тя ще научи кой е мъжът със сребристи коси, който я преследва от известно време. И защо чува гласа му да шепти в главата й: „Ела си у дома, Брийн Шивон. Време е да си дойдеш у дома“.

А също и защо сънува дракони. И че съществува магичен портал, който ще я отведе в земята на феите, където я чака истинската й съдба.

За автора

Нора Робъртс е родена в Силвър Спринг, щата Мериленд, и е най-малкото от пет деца. Посещава католическо училище и се омъжва на деветнайсет години за ученическата си любов. Двамата се установяват в Мериленд в къща, която авторката обитава и до днес. Известно време работи като секретарка, но не се чувства на мястото си. След раждането на синовете си остава вкъщи и се захваща с най-различни неща, докато не открива призванието си – писането на дамски романи. След няколко преработки и откази се появява първата й книга, издадена от Силует през 1981 година.

През 2007 г. списание „Таймс“ определя Нора Робъртс като една от стоте най-влиятелни личности в света. През последните 30 години средно на всяка минута се продават около 27 книги на Нора Робъртс. Романите й се публикуват в над 34 държави. Фейсбук страницата й има над 590 000 последователи.

През изминалата година ИК „Хермес“ зарадва читателите с нови издания и красиво ново оформление на вълнуващата трилогия „Хотелът“, както и с ново заглавие от поредицата за детектив Ив Далас. Сега предстои да се потопят във вълнуващата трилогия за магия и любов – „Сърцето на дракона“.

Сподели в: