Издателство „Ракета“ стартира еко кампанията „Планетата се нуждае от герой като теб!“

Земята се дави в отпадъци, но ако вземем мерки сега, не е твърде късно да я спасим. Това е едно от основните послания на детската книга „Къде отива боклукът?“. Вдъхновен от нея, екипът на издателство „Ракета“ организира кампания „Планетата се нуждае от герой като теб!“.

Всеки, който желае да се включи в кампанията, може да изтегли безплатното приложение с идеи и места за отбелязване на точки и да разкаже на децата си какво биха могли да правят самите те, за да живеят природосъобразен начин на живот.

Важно условие за участие в кампанията е да споделите под Facebook публикацията на страницата на кампанията как вашето семейство се грижи за околната среда и какво правите, за да не създавате излишни отпадъци.

Коментарът може да бъде под формата на текст, снимка или видео. Крайният срок за участие е 20 октомври. Петима участници, избрани с жребий, ще получат подаръци.

Повече за книгата „Къде отива боклукът?“

Детската книга „Къде отива боклукът?“ показва, че дори най-малките имат силата да променят нещата към по-добро. Като дете, авторката на книгата Джес Френч, обичала да претърсва плажа за захвърлени от морето съкровища. Живеела по крайбрежието и оглеждала с часове пясъка за морски създания и фосили. Откривала най-различни находки, но за съжаление, се натъквала и на много боклук – от балони до седалки за тоалетни чинии. Днес тя е природозащитник и ветеринар и се сблъсква лице в лице с ужасното въздействие на боклуците ни върху дивата природа и не само.

Българското издание на „Къде отива боклукът?“ вече е при нас и е пълно с любопитни и въздействащи факти, свързани за видовете замърсяване, земната атмосфера, ресурсите на нашата планета и десетки други теми, които са от огромно значение за екоравновесието.

От страниците на книгата всяко дете ще научи не само какво се случва с нещата, които изхвърляме, но и какви са последиците от това. Ще открие съвети, които ще му подскажат как самото то може всеки ден да допринася за една по-чиста среда.

Книгата е преводен проект на „Ракета“ и е второто издание, с което екипът на издателството показва своята съпричастност по темата. В началото на 2020 г. издадохме и наръчника „Живот с нулев отпадък в България“ на Блажка Димитрова.

„Къде отива боклукът?“ достига до читателите с подкрепата на „Еко Партнърс България“ и „Kaufland България“.

Сподели в: