Издателство „Колибри“ намали цената на книгите си

На 10 юни официално беше взето решение ДДС върху книгите да падне от 20 на 9%. В тази връзка издателство „Колибри“ прави реверанс към читателите, намалявайки коричната цена на всички налични книги от каталога си с 11%.

Издателство „Колибри“ намалява цената на заглавията си в знак на солидарност и като акт на благодарност. Ако приемем, че сме на прага на прекрасния нов свят на книгите, вече ще можем да доставяме още по-качествени, по-красиви и прецизно оформени издания, които да гарантират истинско удоволствие за читателите. Вярваме в любовта от пръв прочит и ще продължаваме да ви срещаме с най-доброто от българската и преводната литература.

Ние не схващаме намаляването на ДДС с 11 процентни пункта единствено като следствие от кризата с Covid-19, а като стъпка към осъществяване на дългосрочна цел. Сега от нас се очаква да защитим дълбокото си убеждение, че тази стъпка не бива да бъде временна мярка, а част от цялостна стратегия в полза на читателите и книгоиздаването в България“ – посочват от издателството.

Намалението е валидно само за онлайн поръчки и за книгите, които не са обект на друга специална промоционална акция.

Сподели в: