„Златен Кукерикон“ за декана на НАТФИЗ проф. Пламен Марков

Проф. Пламен Марков е удостоен с най-престижното отличие на Театралните награди за хумор и сатира „Златен кукерикон“ 2021 на Сатиричния театър. На 7 април деканът на факултет „Сценични изкуства“ на НАТФИЗ и дългогодишен преподавател по актьорско майсторство и режисура ще получи Наградата за цялостно творчество на името на Георги Калоянчев.

Петото издание на наградите отличи с номинация в категория „Режисура“ творческата работа и на друг любим педагог в Академията – проф. д-р Атанас Атанасов (за спектакъла „Любовникът от Zanzibar“ от Ели Саги в ДТ „Ст. Бъчваров“ Варна).

За първи път в историята си наградите излъчват номинация не просто за целия екип на спектакъла, а за цял клас и това са абсолвентите на проф. д-р Ивайло Христов. Месеци преди да се дипломират в НАТФИЗ те ще се впуснат в надпреварата за категория „Млада надежда“ за спектакъла „Суматоха“ от Йордан Радичков в постановка на проф. Ивайло Христов.

НАТФИЗ благодари на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ за този прекрасен жест на внимание към българските творци, които развиват комедията и сатирата на театрална ни сцена. И независимо, че трупата на Сатирата не подлежи на номинации и награди, на 7 април цялата театрална общност, а и публиката ще сподели усмивката на „Златен Кукерикон“ 2021.

Сподели в: