Звездата на фадото Рикардо Рибейро с първо гостуване у нас

Уникална възможност за българската публика предоставя тази есен програмата на „Европейски музикален фестивал“ в София. На 18 ноември от 19.30 ч. в зала „България“ за първи път у нас ще гостува звездата на мъжкото фадо Рикардо Рибейро, заедно със своя ансамбъл.

С изключителния си глас Рикардо Рибейро се нарежда сред най-големите изпълнители в жанра от последните десетилетия. Той очарова и приковава вниманието на публиката по света с неповторимите си музикални спектакли.

Артистът ще пристигне в София заедно с великолепните музиканти от своето трио – Бернардо Ромао (португалска китара), Карлош Мануел Проенса (фадо китара) и Даниел Пинто (бас китара). Те ще представят най-доброто от фадо традицията, която докосва сърцата на хиляди слушатели по света.

Композициите, които вълнуват с дълбоката си емоционалност и необяснимото носталгично усещане за “саудаде”, са изпълнявани от легенди като Амалия Родригеш, Мария Алисе, Мария Тереза де Нороня и др. Мъжките вокали в типичния португалски жанр са истинска рядкост, а покоряващите интерпретации и респектиращата кариера на Рикардо Рибейро са предпоставка за едно незабравимо преживяване.

„Европейски музикален фестивал“, организиран от „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на проявата е Министерството на културата. Партньори за реализацията на концерта са Португалският културен и езиков център „Камойш“ и Софийската филхармония.

Сподели в: