Защо имам нужда от уеб хостинг?

Искате уебсайт? Тогава имате нужда от уеб хостинг

Не можете да имате уебсайт без да има нещо, което да го поддържа жив. Ако искате да създадете уебсайт за вашия бизнес, тогава трябва да инвестирате в солиден хост. Няма как да го заобиколите. По-долу ще научите за това какво всъщност е уеб хостингът, защо имате нужда от него и различните видове, които се предлагат.

Какво представлява?

Можете да мислите за това като за дом, където съхранявате всичките си неща. Освен, вместо да съхранявате мебели и домакински стоки, вие съхранявате всички файлове, необходими за функционирането на уебсайта Ви. Тези файлове обикновено включват вашите HTML и CSS файлове, документи, медийни файлове и др.

 

В крайна сметка избирате компанията, която продава сървърно пространство, което можете да отдавате под наем. Уеб хостове управляват тези сървъри и ви улесняват да хоствате вашия сайт, така че посетителите по целия свят да имат достъп до тези файлове на уебсайтовете.

 

Но, за да може вашият уебсайт действително да е онлайн, също се нуждаете от име на домейн. Помислете името на вашия домейн като адресите на къщите. Би било много трудно да намерите къщата си без адрес, който хората да си спомнят.

Защо имате нужда от него

Ако искате да имате уебсайт, който можете да наречете свой, тогава трябва да инвестирате в такъв. За щастие, дори не струва толкова много. Може да се възползвате от промо код за Суперхостинг.

Налични типове

Когато започнете търсенето, ще забележите, че има различни опции. Избраният от вас стил ще се различава в зависимост от съхранението, необходимите технически познания, поддръжката, скоростта и надеждността.

 

  • споделен – Споделеният хостинг обикновено е най-евтината налична опция. Със него  вие наемате сървърно пространство с десетки или стотици други сайтове. След това ресурсите на един сървър се споделят между всички сайтове, хоствани на този конкретен сървър.;
  • клауд – Облачният хостинг ви предлага мрежа от сървъри, известни като облак, за да хоствате вашия сайт. Това е чудесно за сайтове, които получават голям обем на трафик, тъй като натоварването на сървъра може да бъде разпределено на редица различни сървъри.;
  • VPS – С VPS всеки частен сървър е разделен на отделни сървъри, които действат по подобен начин на специален сървър. Ресурсите на сървъра обикновено се споделят с други сайтове, но броят им е много по-малък от споделения хостинг..

Сподели в: