Започва третото издание на кампанията „Дари книга, ела на театър”

В седмицата, през която честваме празника на родната просвета и култура 24 май, стартира третото издание на “Дари книга, ела на театър”. Това е кампанията на Театър “Българска армия”, която по традиция обединява стотици любители на театралното изкуство, зад каузата да дарят книги за хора в неравностойно положение.

И тази година театърът ще приема книги както за деца, така и за възрастни, а срещу всяка дарена книга, „дарителите” ще получават талон за 50% отстъпка от цената на 1 билет, за постановка по избор през май или юни. Препоръчително е изданията да бъдат нови или такива, които са по-стари, но в запазено състояние. Кампанията стартира на 20 май и продължава до 26 май.

Част от събраните книги за деца, театърът ще дари на специализирания детски комплекс на УМБАЛСМ „Пирогов”. Организаторите на кампанията търсят и други място, хора или институции, на които да дарят книги.

През миналите издания на кампанията бяха събрани над 7000 тома. Книги бяха дарени на Отделението по детска кардиология на Национална кардиологична болница, на малките пациенти от Клиниката по ушни, носни и гърлени болести (УНГ) във Военномедицинска академия, на Читалищата в село Долна Малина и село Ковачевци, както и на различни институции за хора в неравностойно положение.

Сподели в: