Започва кампанията „Стара хартия за нова книга“

В навечерието на първия учебен ден София отново ще е домакин на кампанията „Стара хартия за нова книга“, организирана от „Екопак България“ и Книжен център „Гринуич“. На 13 септември всяко дете, което доведе възрастен с 5 кг хартия за рециклиране на традиционното място – бул. „Витоша“ 37, ще получи нова книга по избор, както и подаръци от партньорите на празника. Кампанията отново е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. и е подкрепена от кмета Йорданка Фандъкова.

Към осмото издание на „Стара хартия за нова книга“ организаторите инициират национален конкурс за рисунка, в който ще имат възможност да се включат малчугани от цялата страна. Малките художници и дизайнери ще бъдат предизвикани да създадат корица на книгата „Пазителите на планетата“.

На 13 септември пред Книжен център „Гринуич“ началото на празника ще поставят талантите от Бон-Бон. Актьорите от „Театър на приказката – София“ ще представят куклената постановка „Косе Босе“, която разкрива пред най-малките колко важно да даваш, без да очакваш нищо в замяна. Програмата предвижда още магическо шоу от Ненчо Илчев и много музика от Voice academy, единственото по рода си музикално училище в България с професионална програма за обучение и развитие на млади таланти.

Ековикторина и литературна викторина, вдъхновена от героя на тазгодишната инициатива – котарака Франт, ще предизвикат най-знаещите. Участниците в кампанията ще се срещнат и с автора на книгата „Котаракът Франт и загадъчният остров“ Иван Раденков, както и да чуят оригиналните песни към книгата в негово изпълнение.

Сподели в: