„Зайчето ме изслуша“ – нова детска книга от ИК „Хермес“

Днес със знака на ИК „Хермес“ излезе „Зайчето ме изслуша“ от Кори Доерфелд – една детска книга с въздействащ текст и симпатични илюстрации. Книгата е избрана от редакторите на Ню Йорк Таймс за детска книга на 2018 г., попада в множество други класации и ни напомня, че понякога прегръдката казва много повече от думите.

За автора

Кори Доерфелд e авторка и илюстратор на популярни детски книги. Живее със семейството си в Минеаполис. Измисля тази история, след като нейни приятели преминават през труден период. Надява се с нея да напомни, че често най-силно се нуждаем от някого, който просто да ни изслуша.

За книгата

„Зайчето ме изслуша“ от Кори Доерфелд попада в множество годишни класации за най-добри детски четива, сред които са:

– Избор на редакторите на Ню Йорк Таймс за детска книга на 2018 г.
– Най-забележителни детски книжки на 2018 на Ню Йорк Таймс
– Топ 10 на най-добрите юношески и детски книги на 2018 на Тайм, Пийпъл и Уол Стрийт Джърнъл
– Най-добри детски издания за 2018 г. на обществените библиотеки в Ню Йорк и Чикаго

Към възторжените отзиви се присъединяват и родители от цял свят, както и може би най-важните критици – децата.

С краткия и силно въздействащ текст и симпатичните илюстрации „Зайчето ме изслуша“ е прекрасна история за това как да се справим с тъгата и разочарованията и колко е важно да изслушваме другите.

Тейлър е разстроен заради неприятен инцидент и животните искат да му помогнат. Всяко животно идва при момчето с идея как да го разведри, но никой не успява да го накара да се почувства по-добре. Докато накрая не се появява зайчето. То знае точно какво да направи. Понякога прегръдките казват повече от думите.

Сподели в: