Зад кулисите на „Когато гръм удари“ със звездите на Народния театър

Нова поредица, която ще покаже на зрителите какво се случва зад кулисите преди началото на спектакъл, стартира от днес Народният театър „Иван Вазов“. Камерата на театъра „ще влезе“ в гримьорните, реквизита и дори на готовата за спектакъл сцена заедно с някои от най-популярните актьори от трупата, за да разкаже как те се подготвят за спектакъл, как изглежда театърът броени минути, преди публиката да влезе в салона и много други любопитни неща.

Началото е точно в 18:30 ч., а видеото на живо ще може да се гледа в официалната страница на Народния театър във Фейсбук на адрес https://www.facebook.com/IvanVazovNationalTheatre и в официалния канал в YouTube на адрес https://www.youtube.com/channel/UCr_uoDEsBYiiFk9V6Czk3pA.

В първия епизод от „театралния сериал“ главни герои ще бъдат актьаорите от спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ – Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Иван Юруков, Радина Боршош, Наделин Найденов и Богдан Бухалов.

Те ще покажат как минават текста на пиесата преди представлението, какви ритуали за подготовка имат, каква е атмосферата в „чакащи артисти“ и още, и още, разказано от първо лице…

Зрителите ще могат да задават своите въпроси към актьорите за всичко, което искат да научат, както и за кои спектакли, в страницата във Фейсбук и на имейл pr.nationaltheatre@gmail.com. В 19:00 ч. ще се излъчи и петминутен стрийминг от началото на представлението.

„Когато гръм уради, как ехото заглъхва“ – един от най-гледаните спектакли на Народния театър по прочутата пиеса на П. К. Яворов, е режисиран от Бина Харалампиева, чиито подпис стои и под хита „Лисичета“, а в края на тази година – и под премиерния „Нова земя“. Сценичната версия на „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“ е дело на Бина Харалампиева и Юрий Дачев, сценографията и костюмите са на Свила Величкова, а музиката – на Асен Аврамов.

Снимки: Стефан Н. Щерев

Сподели в: