Ето кои са победителите в конкурса на БГ радио

На бляскава и пищна церемония, със зашеметяваща мултимедия и шоу ръководено от световноизвестен творчески директор се раздадоха Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2021. Големите победителите тази година са Миро и Тото Н, които взеха статуетки в най-много категории.

Международният екип на Марвин Дайтман, който работи по церемонията заедно с екипа на БГ Радио, допринесе най-престижното и чакано музикално събитие на българската сцена да се превърне във феноменално шоу.

Водещи на церемонията бяха чаровните Део и Поли Генова, които преведоха публиката през най-ярките моменти от историята на церемонията на БГ Радио, което навърши 20 години. Дони и Момчил дадоха старт на шоуто с изпълнение, в което се включиха Михаела Филева, Поли Генова, DARA, Михаела Маринова, Керана, Миро, Графа и Нети. Те изпълниха някой от най-любимите песни на обичания дует и илюстрираха приемствеността и обичта на новите поколения музиканти към златните поп хитове.

Спектакълът продължи с множество премиери и изпълнения специално създадени за церемонията. Своите нови песни на сцената представиха Михаела Маринова, Миро, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, 4Magic, Pavell & Venci Venc’, СкандаУ, DARA, Михаела Филева, Графа с Wosh MC и FEEL, Виктория и Невена Цонева и Камен Воденичаров.

Един от най-специалните и емоционални моменти в залата беше изпълнението на P.I.F с Прея и Ерсин Мустафов, посветено на Димо. Песента “Приказка” на P.I.F. прозвуча и за всички останали артисти и творци, които загубихме през изминалата година. Просълзената публика аплодира на крака групата в продължение на 4 минути!

Традиционната награда БГ Вдъхновение на името на Анна Мария Тонкова се връчи на Тоника СВ и Стефан Диомов за ярката следа, която тяхното творчество дава на българската музика. Изпълнението им вдигна на крака всички присъстващи изпълнители, които пяха прегърнати “Един неразделен клас”, “Приятели” и “Здравей, как си приятелю”.

БГ Радио връчи и още една специална награда – БГ Посланик, която вече е в ръцете на Виктория за представянето и на Евровизия 2021.

На сцената награди връчиха и изказаха своето възхищение и благодарност Максим Ешкенази, Гергана Стоянова, Саня Армутлиева, Хилда Казасян, Бойка Велкова и Теодосий Спасов, Митко Кърнев, Анна-Мария Конова, Велислав Павлов, Георги Лозанов, Филип Аврамов, Камен Воденичаров, Силвия Петкова, Анна-Мария Конова, кметът на Пловдив Здравко Георгиев и, разбира се, представители на екипа на най-българската радиостанция – Симо и Богдана от Стартер, Наско от Любими песни за любими хора и изпълнителният директор на БГ Радио, Николай Янчовичин.

Над 23 000 слушатели са гласували за победителите в 10-те категории избирани чрез слушателски вот. Ето и всички победители:

●     БГ Текст 2021 – „Очите“ – Миро
●     БГ Албум 2021 – “Стъпка напред” – Михаела Маринова
●     БГ Изпълнител 2021 –  ToTo H
●     БГ Изпълнителка 2021 – Поли Генова
●     БГ Дуо/Трио/Вокална група 2021 – СкандаУ
●     БГ Дебют 2021 – Керана и космонавтите
●     БГ Видеоклип 2021 – “Заедно –  Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд; реж. Валери Милев
●     БГ Комбинация 2021 – Слави, ToTo H и Ку-Ку Бенд
●     БГ Песен 2021 – “Очите” – Миро
●     БГ Група 2021 – Б.Т.Р.
●     БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“ 2021 – Тоника СВ и Стефан Диомов
●     БГ Посланик 2021 – Виктория

Сподели в: