„Елхите на таланта“ отновo ще превърнат София в приказна феерия

За трета поредна година ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА сбъдват мечти, чрез благородната си мисия 3 в 1 : Украси столицата! Подкрепи талант! Продължи живота на нова иглолистна гора! Благотворителната кампания се осъществява с подкрепата на Национален Фонд Култура и с официалното партньорството на Столична Община.

ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е Коледна социална и екологична кампания на Фондация „Стоян Камбарев“ в подкрепа на даровити деца от многодетни семейства в нужда и на изумителните таланти на Фондацията. Успехът й през изминалите две години беше впечатляващ. Всеки може да направят дарение, закупувайки своя жива приказно украсена Коледна елха с брандирана табелка и лични празнични пожелания. От миналата година, освен в столицата Елхите на Таланта греят и в Бургас.

През пролетта тази година, Гората на Таланта в Южния парк се разрастна с още 30 дръвчета. Благодарение на големите сърца на техните дарители Фондация „Стоян Камбарев“ успя да подкрепи 13 талантливи деца от многодетни семейства в нужда, които получиха едногодишни творчески стипендии, за да покрият разходите за изкуството, на което са се отдали. Средства останаха и за основния фокус на дейността на Фондацията, а именно 10 броя едногодишни стипендии на нейни артисти и лауреати, както и подкрепа за няколко късометражни филма и спектакли.

Ето какво сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева – създател и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“: „Вече стана традиция, всяка година, покрай блестящата алея с Елхите, да се случва ново Коледно чудо! През миналия декември, заснехме приказния видео клип Ave Maria от Шуберт на младата класическа певица Мария Славова. А през тази, вдъхновена от Благотворителната кампания и с подкрепата на НФК, програма „Социално ангажирано изкуство“ и NOVA film, младият кино режисьор Стефани Райчева създаде документалния филм “Елхи на Таланта”, който разказва по поетичен начин за съдбата и мечтите на 7 от избраните талантливи деца, подкрепяни от Фондация „Стоян Камбарев“. Филмът скоро ще има своята премиера и ще започне фестивалния си живот и разпространение. Все пак, това е и основната ни цел – да даваме криле на младостта и таланта, като продуцираме конкретни творчески проекти като филми, спектакли, изложби, книги, концерти на невероятните ни открития от всички области на изкуството.“

Фондация „Стоян Камбарев“ специално благодаря на своя Коледен Ангел г-жа Петя Нановска от PROPLANTS – лидер в ландшафния дизайн и озеленяването, която за трета поредна година прави най-голямото дарение за ЕЛХИ НА ТАЛАНТА, а именно всички красиви живи двуметрови елхи. Те ще бъдат разположени в периода от 01.12.2021 до 30.01.2021 и ще водят към голямата коледна елха на Столична Община пред НДК, традиционно запалвана от Кмета Йорданка Фандъкова.

Благодарение на приятелите от ПРИЗМА- светлинни решения на братята Стефан и Юри Щулц и Бизед ЕООД, елхите отново ще грейнат с прелестна светлинна украса, топли коледни послания и ще се превърнат в любима локация за снимки на столичани и гостите на града.

ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА имат своите първи коледни добротворци тази година и това са скъпите ни приятели: най-големият личен дарител г-жа Нели Беширова – собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг, бизнесдамата г-жа Гергана Ташкова от Марс Армор, както и семейството на д-р Мажена и Георги Панови и синът им Александър.

На благородната Коледна Еко кампания отново подават ръка членът на УС на Фондацията адв. Анна Попова и бизнесмените Звезделин Протопопов- собственик на естетични клиники Pro Derma, Атанас Динев- построил двете бутикови сгради Кари Резиденс и Нешо Миранов- един от лидерите в тютюнопроизводството у нас.

Сподели в: