Елхите на таланта грейнаха в центъра на София

Живите елхи на таланта, за втора поредна година, превърнаха алеята пред НДК в най-красивото коледно място в София. Техните блестящи светлини бяха запалени заедно с голямото Коледно дърво на Столична Община на 1 декември.

Елхи на таланта е идея на Фондацията, носеща името на театралния режисьор Стоян Камбарев. Събраните средства и тази година ще отидат за стипендии на даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, които ще покрият едногодишните разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и подаръци за семействата, а част от средствата ще финансират и едногодишни стипендии на музикалните таланти на Фондацията.

Пандемията не позволи провеждането на традиционния празничен концерт с фойерверки, но не можа да спре Деси Тенекеджиева и екипът на Фондация „Стоян Камбарев“ да превърнат Коледата на даровитите деца в приказка:

„Прелестно красиво е! Тези блестящи Елхи на таланта са подарък от нас за всички софиянци и гости на града. Щастлива съм, че успях да се върна от Лондон и за втора поредна година да сбъднем Коледата на тези невероятни деца“ – сподели Деси Тенекеджиева.

Избраните даровити деца са от цяла България. Освен финансовата помощ, всички те ще получат и огромни колети с коледни подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги и търговски центрове от дарителите, закупили свои елхи.

Елхите на таланта ще греят до края на януари 2021г., след което ще бъдат подарени на Столична Община и залесени в Гора на таланта – продължение и символ на каузата на кампанията. Идеята е коледната екологична инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“ да стане традиционна и национална и в тази гора, след 10 години да има повече от 500-600 дървета.

Сподели в: