Драгомира Калфина: Надявам се да сме по-сплотени, по-толерантни и малко да забавим нещата

Новото влогърско начинание на Десислава Томова – „Продавачи на надежда“ продължава с поредната вълнуваща среща. Драгомира Калфина от години се занимава с изработката на бижута и керамични мъниста. Прави го с удоволствие – от 2002 г. до сега. Тя е инженер геоеколог, но се посвещава на изкуството. Обича да комбинира, да си играе с цветове и така става, че хобито й се превръща в бизнес. И не съжалява затова.

Въпрос: Кои са твоите клиенти? Какви хора идват тук?

Отговор: Страхотни.

Въпрос: Ще ни ги опишиш ли?

Отговор: Нямам възраства група. От тийнейджъри до жени на преклонна възраст и господа. Всякакви са. Хора, които обичат пъстрото.

Въпрос: Как можем да излезем от трудната ситуация, в която живеем?

Отговор: Красотата ще спаси света. Това е най-добрият начин.

Отговор: Какво е генератор, мотор за теб?

Отговор: Хората. Усмивките на хората. Аз имам страхотна работа, защото много бързо имам обратна връзка, много бързо виждам кога на човек нещо му харесва. И наистина е голямо удоволствие е да се разминеш по улицата и да познаеш нещо свое върху някой, да отидеш на заведение и да видиш едни обеци, които си правил, едно бижу. Страхотно удоволствие е.

Въпрос: Как протича творческият процес при теб?

Отговор: Както казва дъщеря ми идеите са в главата ми. Не се налага да рисувам нищо предварително. Просто правя това, което ми харесва. Хубавото е, че сама си правя мънистата. Всяко едно топче е правено на ръка.

Въпрос: Мислиш ли, че метаморфозите, трансформациите, които претърпяваме ще доведат до нещо добро?

Отговор: Надявам се да сме по-сплотени, по-толерантни и малко да забавим нещата.

Видео интервюто можете да гледате тук:

Сподели в: