Домът на киното отваря врати

Домът на киното отново е на разположение за неповторими срещи със седмото изкуство. Ще си припомним защо обичаме да гледаме хубави филми в духа на нашето време.

В програмата са включени филми от програмата „Master of Art“ като „Векът на Солженицин“, „Довлатов“. Дветe прожекции ще бъдат представени от интересни личности. Ще помогнат също и прекрасните „Разговори с Роми Шнайдер“, „Нашата кръв е вино“, музикалният „Академията „Баренбойм-Саид“: повече от музика“ и „В търсене на Оскар“.

Освен това ще се представят някои български филми, които помагат да преодолеем миналото и себе си – „Дворците на народа“ ще хвърли важен поглед върху местата, в които живеем (не само ние, но и съседите ни), а прекрасният „Съдбата като джаз“ ще осветли един от големите бунтари в българската музика – джазмена Васил Пармаков.

По желание на публиката, ще бъдат показани любими филми – „Солта на земята“ и „Изпепеляване“.

Съществено събитие е премиерата на документалния филм на Найо Тицин – „Стихията „Медея“, който ще бъде представен лично от него и от главния си герой – Снежина Петрова. Завладяващият спектакъл стана легенда дори преди да се състои, но сега имаме възможност за рядко близък поглед зад кулисите.

Има и за наваксване – „Джуди“, „Жокера“, „Имало едно време в Холивуд“, „Грехът на Микеланджело“, „Клетниците 2019“. Не пропускайте и детските филми.

Само в Дома на киното винаги има място! Сега то е по-малко, защото се спазват стриктно всички противоепидемологични мерки, но – хей! Това само го прави по-хубаво! Киносалонът е безопасен. Киноизкуството – никога!

Десислава Томова надникна „в кухнята“ на Дома на киното с поредното си видео от поредицата „Продавачи на надежда“.

Сподели в: