Деси Тенекеджиева създаде гора на таланта

София има нова иглолистна Горичка! 35-те прекрасни Елхи на таланта бяха залесени в Южния Парк. Те бяха подарени от Фондация „Стоян Камбарев“ , благодарение на нейните Коледни благодетели – частни лица и фирми, чрез дарителска кампания в подкрепа на младите таланти на България. Събитието бе планувано да бъде публично с всички посланици и добродетели, но поради пандемията от коронавирус и затоплянето на времето, нямаше как повече да се чака и Елхите бяха залесени в присъствието на председателя на УС – актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и Йосиф Камбарев – синът на незабравимия режисьор, патрон на Фондацията.
Елхи на таланта се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и на приятелите от PRО PLANTS- лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, които направиха най- сериозното дарение и осигуриха всички живи елхи за каузата.

Елхи на таланта е поредната блестяща идея на Фондация „Стоян Камбарев“, която подпомага осъществяването на конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включи и социален елемент. Подкрепени бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда. Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондацията, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като за начало започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Щастливите млади таланти са от цяла България- малките певици Далия Гюлай, Кристиана Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, която танцува народни танци и младия художник Ивайло Пецов. Десетото от подкрепените семейства бе това на актьора Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.

На специално събитие, след големия Коледен концерт пред НДК, в който участваха, даровитите деца освен годишните си стипендии, получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Освен за талантливите 10 деца от многодетни семейства в нужда, Кампанията финансира и 6 едногодишни стипендии на музикални таланти на Фондация „Стоян Камбарев“, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Сподели в: