Деси Тенекеджиева блесна на червения килим на кинофестивала в Рим с млад актьор

Деси Тенекеджиева и младият актьор от Народния Театър Димитър Николов приковаха погледите на международните медии на червения килим на откриването на Филмовия Фестивал в Рим. Двамата бяха официални гости на един от най-бляскавите кино форуми в света и имаха възможността да се срещнат с колегите си Едуард Нортън, Джон Траволта, Бил Мъри, Виола Дейвис, Етан Коен, Мария Грация Кучинота, които също бяха част от елитното събитие.

Родните актьори дадоха множество интервюта на италиански и английски език, гледаха поредица от интересни филми и обмениха ценни контакти с продуценти и режисьори, сред които и носителя на Златна Палма в Кан от миналата година Хироказу Коре- Еда.

Деси Тенекеджиева е повече от добре позната в Италия, заради сериозната си международна кариера, включваща повече от 35 филма, сред които няколко много стойностни италиански ленти. Деси имаше удоволствието да представи в Рим “Занаятът на оръжията” на Ерманно Олми, който бе част от специална селекция, отдаваща почит на легендарните италиански режисьори Фелини, Олми, Пазолини, Висконти. В лентата родната звезда изпълнява главната женска роля и влиза в образа на Мария Медичи. Филмът е един от най-награждаваните в историята на италианското кино, като печели цели девет награди “Давид на Донатело”, става Европейски филм на годината както и получава номинация за “Златна палма” през 2001 г. Към този момент Деси Тенекеджиева и Христо Живков, който играе централната роля, са единствените български актьори, представили страната ни на кинофестивала в Кан с филм от официалната селекция.

Впечатляващите рокли за червения килим на кинофестивала в Рим на Деси Тенекеджиева са дело на британския моден бранд Kolchagov&Barba, в който дизайнер е българинът Светослав Колчагов, работил дълги години за Вивиан Уестууд. Деси представя висшата мода на елитния бранд на официалните събития, балове и фестивали, на които присъства, откакто живее в Лондон.

На официалното откриване на един от най-престижните кино форуми в света, който продължава до 27-ми октомври, Деси Тенекеджиева бе в компанията на младия си колега Димитър Николов. Гостуването му в Рим бе по покана на Освалдо де Сантис – дългогодишен Президент на Twenty Century Fox Италия и на международния филмов консултант Ива Иванова и бе една от специалните награди, които Димитър получи лично от тях през април, на Церемонията, печелейки голямата Награда за Полет в Изкуството на Фондация “Стоян Камбарев”. Това беше и първо посещение на талантливия актьор в италианската столица, което направи престоят му още по-вълнуващ и незабравим и за пореден път доказа, че Фондацията, носеща името култовия режисьор Стоян Камбарев сбъдва мечти.

Сподели в: