Две премиери в Младежкия театър през февруари

Програмата на Младежки театър „Николай Бинев“ за месец февруари ще зарадва зрителите с две премиери на Голяма и на Камерна сцена. Това са постановките „Лунните деца“ и „Аз, Фойербах“.

„Лунните деца“ влиза в репертоара на Младежки театър „Николай Бинев“ с две премиерни дати- на 12-и февруари от 19:00 часа и на 13-и февруари от 19:00 часа на Голяма сцена.

Автор на пиесата е американският драматург и сценарист Майкъл Уелър. Сред някои от най-известните му театрални творби са „Лунните деца“, „Плячка от войната“, „Риболов“, „Свободни краища“, а в света на киното е световноизвестен като сценарист на култовите филми на Милош Форман – „Рагтайм“ (за който Уелър получава номинация за „Оскар“) и един от най-великите мюзикъли в историята – „Коса“.

Преводът на пиесата и режисурата са на Мартин Киселов. В ролите ще видим талантливите Стефан Мавродиев, Вихър Стойчев, Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Веселина Конакчийска, Ния Кръстева, Рая Пеева и гостът Георги Гоцин.

На 19-и февруари от 19:00 часа и на 22-и февруари от 19:00 часа е премиерата на постановката „Аз, Фойербах“ на Камерна сцена. Автор на пиесата е прочутият германски писател и режисьор Танкред Дорст, удостоен с множество награди и отличия. Преводът е на Мила Паспаланова. Режисьор е директорът на Младежки театър – Владимир Люцканов.
Актьорският състав включва Стефан Мавродиев, Ангелина Славова и Ахмед Юмер.

Сподели в: