Издателска къща „Хермес“ представя две нови детски книги

През октомври Издателка къща „Хермес“ ще изненада малките си читатели с две интересни нови книги: „Денят, в който пастелите си тръгнаха„, която се превръща в книжен феномен с над 300 седмици в топ 10 на Ню Йорк Таймс и „Кулинарна книга на малкия готвач“, която помага на децата да усвоят полезни кулинарни умения.

„Денят, в който пастелите си тръгнаха“

Книгата разказва историята на Дънкан, който просто иска да рисува, но когато отваря кутията си с пастели, намира само писма, в които пастелите му обясняват защо са си тръгнали.

Бежовият пастел е силно разочарован, че постоянно е пренебрегван заради Кафявия. Синият пастел е крайно изтощен от много работа, а Розовият настоява да рисуват с него. Зеленият пастел няма оплаквания, но Жълтият и Оранжевият са скарани и не си говорят.

Какво да направи Дънкан?

Авторът Дрю Дейуолт и илюстраторът Оливър Джефърс дават креативно решение на проблема в тази пъстра и забавна история. Тя ще провокира въображението на децата и ще ги разсмее, а освен това те никога повече няма да гледат на пастелите – и на света около тях – по същия начин.

Дрю Дейуолт е писател и режисьор на кино- и телевизионни продукции. Живее в Южна Калифорния със съпругата си и двете им деца. Любимият му пастел е черният, но се опитва да използва всички, за да не си тръгнат.

Оливър Джефърс създава изкуство както за деца, така и за възрастни. Илюстрованите му издания са отличени с редица награди, сред които ирландската награда за детско заглавие на годината в категория „Книга за най-малките“. Роден в Белфаст, сега той живее и работи в Бруклин, Ню Йорк. Любимият му цвят е шарено райе.

„Кулинарна книга на малкия готвач“

Книгата разказва за независимата медийна компания America’s Test Kitchen, чиято основна цел е да помага на хората да усвоят полезни кулинарни умения. В „Кулинарна книга на малкия готвач“ екипът на America’s Test Kitchen подбира над 100 рецепти, с които децата могат да приготвят разнообразни вкусотии. Книгата е подходяща за млади готвачи над 8 години и се нарежда сред бестселърите в кулинарната литературата за деца.

Малки готвачи, вие сте на ход!

Искаш ли да изпечеш най-вкусните кексчета? Или да изненадаш семейството си с палачинки за закуска? А да приготвиш нещо специално за приятелите, които ти гостуват с преспиване? Тук ще намериш всички необходими рецепти. Можеш да се научиш да готвиш като професионалист – по-лесно е, отколкото си мислиш!

Четири тайни на успеха в кухнята от „Кулинарна книга на малкия готвач“

Готвенето не е сложна наука. Хората го правят, откакто са се научили да използват огъня преди повече от един милион години. Представи си колко храна е сготвена оттогава насам! В кулинарията е много важно вниманието към детайлите. А това са четирите тайни на професионалните готвачи: чети внимателно, съсредоточи се, грижи се за безопасността си, грешките не са страшни.

Сподели в: