Дарителска кампания набира средства и консумативи за борещите се с коронавируса болници у нас

Дарителската кампания “#ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България” набират средства за за борещите се с коронавируса болници у нас. До този момент в инициативата са се включили 285 дарители и са събрани 31 935  лева. Доброволците по проекта са си поставили за цел да съберат 100 000 лева до 4 юни 2020 година.

 

Освен пари, кампанията набира и консумативи като предпазни облекла, очила, маски, спирт, назални тампони за вземане на секрет, ръкавици, калцуни и др. за нуждите на болниците, в които се изследват и лекуват българи с COVID-19. Събират се и средства за закупуването и на поне три респиратора за Александровска болница в София, УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и МБАЛ Ловеч.

 

До този момент 36 болници от цялата страна са се свързали с екипа на кампанията с молба да получат предпазни медицински консумативи.  Педиатрията в София вече е получила 500 манти, 2000 калцуни, 20 очила, 10 кутии ръкавици за 1451 лева. Александровска болница ще е първата, която ще получи висококачествен респиратор NKV-550, веднага щом бъдат събрани необходимите 45 000 лева.

 

„Тревожното очакване и безпомощността, паниката и неизвестността са толкова опасни, колкото и глобалната заплаха от вируса…Ние сме доброволци и дарители. Вярваме, че към нас ще се присъединят още и още добротворци, които също се питат как да помогнат, за да бъде преодоляна заплахата…Ще имаме нужда от всички ви! Вярваме, че доброто е енергия, която ни дава възможност да творим чудеса. За всички нас.“ – споделят организаторите на кампанията.

 

Всеки, който иска да помогне, може да го направи ТУК

 

Сподели в: