Дарителска кампания набира средства за децата на Милен Цветков

Близки и колеги на журналиста Милен Цветков организираха дарителска кампания, събираща средства за образованието на двете му деца – момче на 8 и момиче – на 24 години. В кампанията вече са събрани повече от 76 хиляди лева, а целевата сума е 100 хиляди лева.

Припомняме, че един от най-известните телевизионни журналисти у нас Милен Цветков загина в тежка автомобилна катастрофа на връх Великден. Спряла на червен светофар, колата му бе пометена от скъп джип, управляван от 22-годишен дрогиран шофьор, син на представители на едрия бизнес. В последствие се установява, че в колата е присъствал и синът на депутат от ГЕРБ, който е избягал от мястото на инцидента, както и приятелката на шофьора, която е отказала съдействие на разследването.

Милен Цветков, който дълго време влизаше в домовете на българите, с актуалните си публицистични предавания, остави ярка следа в българската телевизионна журналистика. Кариерата му стартира от легендарното предаване „Ку-ку“. Благодарение на смелото си присъствие и неподправен изказ, той бързо извоюва мястото си на малкия е кран със собствено авторско предаване. „Часът на Милен Цветков“ остава запазената марка на водещия – предаване, което с кратки прекъсвания се задържа в ефир в продължение на 14 години.

Известен с чувството си за хумор и самоирония, в комбинация с острия си език и борбата си за справедливост, Милен Цветков докосна сърцата на всички, с които работи през годините и остави следа във всеки зрител пред екрана.

Всеки, който желае да подкрепи семейството му, може да го направи ТУК.

Сподели в: