Група „Молец” в нов български филм

Кристиян Макаров и Юлиян Славчев, или популярното дуо „Молец”, са част от актьорския състав на късометражен филм, издържан в жанра драма, с елементи на трилър. За Крис това е поредна кино роля, а Юли е имал редица театрални изяви.

Персонажите им са част от шумна компания, която търси превоз обратно към София, след като е купонясвала няколко дни в гората. Младите хора не подозират, че автобуса, който виждат като „спасение“, ще се превърне в техен кошмар.

„В сградата, в която се провеждаше кастингът, е студиото, където записваме музиката си. Видяхме надпис „Кастинг – „Парти бус” и решихме да се пробваме. Прослушванията бяха приключили, но ни дадоха възможност да се представим, като имахме буквално няколко минути да се подготвим. Кандидатсвахме за една роля и се оказа, че сме я направили по толкова различен, но в същото време отговарящ на търсеното начин, че режисьорът одобри и двама ни”, разказва Юлиян.

„Любовта ми към филмовото изкуство и актьорското майсторство е голяма и със сигурност много ми липсват. Беше много яко да се върна отново, макар и за кратко. Процесът на репетиции и снимки беше много приятен”, споделя Кристиян, който има зад гърба си главни роли във филми като „Българска рапсодия” и „Пътят към Коста дел Маресме”.

Сюжетът на „Парти бус” е вдъхновен от действителни събития.

Главният герой Алекс е шофьор на автобус, който трябва да транспортира група психично болни до местната психиатрия. В средата на пътуването той отбива до крайпътен бар за кратка почивка. Когато се връща, намира автобуса празен, пациентите са изчезнали. Алекс трябва да изпълни курса си на всяка цена, иначе рискува да загуби много повече от работата си.

Филмът е дебютен проект за основния творчески екип: режисьор и сценарист е Диляна Данева, главен оператор е Светослав Миков, композитор Самуел Евтимов, сценограф Шани Илиева, а дебютант съпродуцент е Димитър Трифонов.

„За мен беше удоволствие да работя с Крис и Юли – изключително дисциплинирани и земни, обичат това, което правят и според мен, това е една от причините,  всичко с което се захванат да е успешно. И двамата се стиковаха чудесно с останалия страхотен актьорски състав, който тепърва ще издаваме”, коментира Диляна.

Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“ по програма „Дебюти“. Продуцентските студия зад продукцията са „Йелоу Брик“ и „Бож-Бог“.

Сподели в: