Гледайте премиерата на филма „Люто!“

Знаете ли коя е най-лютата чушка в света? А колко струва чушката от перуанския сорт „чарапита“? И кое люто изкушение събужда сетивата на корейците сутрин?

Заповядайте на едно неустоимо кулинарно изкушение, което максимално ще ви подлюти и ще ви накара без да се замисляте да се впуснете в пъстрия свят на лютите чушки. На 17 юни от 20.00 часа в кинодвора на „Културен център G8” ще бъде премиерата на филма „Люто!” на австрийския авантюрист Хаймо Ага. Като комплимент всеки зрител ще опита сладкиш с люти чушлета Кайен.

Люто!” е едно пикантно пътешествие, благодарение, на което ще надникнем из кулинарните тайнства на индийците, китайците, тайландците и мексиканците, при които лютите чушки са издигнати в култ.

Люто!” е част от селекцията на фестивала Sofia Biting Docs, който ще представя ексклузивни прожекции до края на годината.

Филмът ще даде начало на „Пътешествията под открито небе” в кинодвора на „Културен център G8”, които ще текат от 17 до 23 юни. Програмата включва още едно кулинарно изкушение „Чай масала” (18 юни), както и вълнуващите филми за пътешественици „Под конвой из света (19 юни), „На път през Сахара” (20 юни), „Исландия наведнъж” (21 юни) и „Вземи красивото с теб” (23 юни).

Сподели в: