Георги Шопов стана новият „Глас на България“

43-годишният пеещ художник Георги Шопов от Варна спечели седми сезон на „Гласът на България“ и наградата от 50 000 лева. Той получи най-висок зрителски вот в равностойна финална надпревара с Елена Сиракова от отбора на Михаела Филева, която зае четвъртото място, Юлия Йорданова – Керана от отбора на Камелия, която се класира трета и Йоана Сашова от отбора на Графа, която остана втора.

Отдаденият съпруг и баща извоюва трета победа за своя треньор в шоуто Иван Лечев с изпълнение на българската класика „Приятели“ и световния хит Dust In The Wind“.

В теб има душа, която излиза през гласа ти. Никой не може да ти отнеме това, което притежаваш“, поздрави го неговият ментор, който отново триумфира в музикалната надпревара.

Миналогодишният победител в шоуто Атанас Каталиев връчи наградата на Георги Шопов, който спечели сърцата на зрителите с мощния си рок глас и голяма мечта – чрез участието си да вдъхне кураж на дъщеря си.

Желая й да бъде силна и да не се отказва от мечтите си. Бих искал да даря тази статуетка за търг, а събраните средства да отидат за децата в нужда. Обещах на Бог да направя това“, съобщи Георги и посвети наградата на детето си.

Изключителният финален концерт на живо се проведе без публика в залата, но прикова пред малките екрани над 1 100 000 българи. Близо 45% от всички зрители са наблюдавали оспорваната вокална битка в неделя вечер. Пикът на зрителски интерес е в 22.00 часа, когато 1 454 000 души са станали свидетели на победата на Георги Шопов.

Полуфиналистите на Иван Лечев, Михаела Филева, Графа и Камелия премериха сили в осем солови изпълнения, след които по един участинк с по-нисък вот от всеки отбор напусна сцената завинаги. На крачка от финала от музикалната надпревара отпаднаха Илин Папазян, Пламен Бонев, Александър Георгиев и Кристина Дончева. 19-годишната участничка от отбора на Камелия получи не само признанието на треньора си, но и неочаквано предложение за брак от приятеля си.

Аз знам, че това е човекът, с когото искам да прекарам целия си живот. Благодаря!“, през сълзи призна Кристина.

С онлайн гласуване зрителите определиха, че класиралата се на трето място Керана ще има уникалната възможност да запише собствено парче с музика на световноизвестното продуцентско дуо „The Chainsmokers“. „Това не е нещо, което съм очаквала. Благодаря ви!“, с изненада коментира една от най- емоционалните участнички.

Сподели в: