„В сърцето на машината“ е новото българско предложение за „Оскар“

Новото българско предложение за „Оскар“ е „В сърцето на машината“ на режисьора Мартин Макариев. Лентата вече излезе по кината, като имаше своя премиера и в много градове в Европа.

„В сърцето на машината“ е български драматичен трилър, който разказва история, създадена по действителен случай от затвора през 70-те години. Сценарият, дело на Борислав Захариев, се базира на истински случай, разказан от близък на самия режисьор. Актьорът Александър Сано е в една от главните роли в продукцията.

Българскят игрален драматичен трилър от 2022 г. е награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и е носител на наградата за най-добър филм на „София Филм Фест“ през 2022 г.

Припомняме, че до избора на ново предложение се стигна, след като филма „Майка“ бе отхвърлен от Американската академия заради повече от 50% диалог на английски. Решението беше взето на заседание на Комисията по подбора на българска номинация за участие в състезанието за международен пълнометражен филм на 95-ите награди „Оскар“ на Американската филмова академия, което се проведе на 23 септември.

Сподели в: