„Вярно с оригинала“ – премиера на Галина Борисова

На 28-и и 29-и януари 2022г., от 19:30 часа в галерия „Етюд“ ще се състои втората премиера на най-новото авторско соло на Галина Борисова – „ Вярно с оригинала“. Следващите дати за провеждане на спектакъла са 4 и 5 февруари.

Вярно с оригинала“ се занимава със силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Помним това, което ни е направило силно впечатлеие, но дали е достоверно? Как коментираме създаденото преди нас или от нас? Дали света около нас ни носи някакво удовлетворение? Артистът трупа опит чрез импровизацията, открива свежест, мутира и учи, но може ли да достигне съвършенство?

Солото се опитва сериозно, но и с неизбежна ирония да „разследва“ последователността на разума и безпорядъка на нашите впечатления. Затова нека бъдем в крак с новото време и да наложим автоматичното архивиране, без което не можем да удостоверим собственото си присъствие. В крайна сметка всичко се свежда до това да завериш себе си с подпис и печат, и да се отчетеш навреме. 

Размишлявайки за въздействието на обектите и въздействието на хората, които ни причиняват често горчиви усещания, животът става по-сложен и наситен, и не може да се продължава както допреди малко. Трябва да сме готови да можем да живеем и дори когато инструментите ни са счупени, електричеството е спряло и дъждът вали!

Галина Борисова нарича себе си хореограф „ мутант“. Тя е хореограф и изпълнител на повече от 50 спектакъла, представени в Европа и САЩ. Нейните емблематични солови работи са: „Хуанита Хилдегард Бо“; „Танцувам Мария Калас“, “anti-GONE-It’s me“, „Тук долу всички люляци умират“, „Как бързо тече животът от януари до декември“ и „Вярно с оригинала“. Всички спектакли провокират с концептуални решения, прецизни детайли и чувство за хумор. Автор е на книгата „Танцови представи и артистични предпочитания“. Активен блогър и инициатор на платформата „Предпочитания за танц“ http://galina-borissova.blogspot.com/.

Авторско соло на Галина Борисова

Идея, реализация и изпълнение: Галина Борисова

Изработка на костюми и сценична среда: Дарина Стоименова – Стодара

Музикално оформление: Емилиян Гацов – Елби

Видео и монтаж: Крум Янков

Репетитор: Елисавета Груева, Лидия Стефанова, Михаела Люцканова

Фотограф: Виолета Апостолова – Лети

В партньорство с галерия „Етюд“ и фондация„Етюд“

С финансовата подкрепа на Министерство на културата

Сподели в: