Вяра Табакова грабна наградата „Златен Кукерикон 2020“

Актрисата от Народния театър „Иван Вазов” Вяра Табакова бе удостоена с престижната награда „Златен Кукерикон 2020” в категория „Женска роля“ на церемония в Сатиричния театър „Алеко Константинов”.

Призовете отличават театрални творци, създатели и участници в комедийни спектакли и се връчват за четвърта поредна година.

Вяра Табакова, която е в трупата на Народния театър от 2010 г., направи изключително силна и впечатляваща роля като щурата и предизвикателна Мерилин в спектакъла „Облог” от Дейвид Линдзи-Абер, чиято премиера бе в края на 2019 г. В партньорство с Мария Стефанова, София Бобчева, Ненчо Костов, Пламен Димов и Стелиан Радев и под режисурата на Стефан Спасов, спектакълът се превърна в един от хитовете в репертоара на Народния театър. Сценографията и костюмите са на Нина Пашова, музиката – на Теодосий Спасов, мултимедията – на Никола Бозаджиев.

„Искрено благодаря на колегите за оказаната чест! Щастлива съм, че имах шанса да работя в този спектакъл с един невероятен екип, защото именно тогава се раждат истински прекрасните неща на сцената! Благодаря на режисьора Стефан Спасов, на голямата актриса Мария Стефанова, на младите ми колеги София, Ненчо, Пламен и Стелиан, на Нина Пашова, Теодосий Спасов, Никола Бозаджиев и всички, които работят за спектакъла, макар и „зад завесата”, сподели развълнуваната Вяра Табакова.

В кариерата си тя има две номинации за наградите „Аскеер” и десетки роли. Не пропускайте и този сезон спектаклите с нейно участие на сцената на Народния театър, както и предстоящият премиерен ”Бележките под линия” от Мирела Иванова с режисьор Катя Петрова.

Сподели в: