Въпреки обвиненията, Майкъл Джексън остава в Залата на славата на рокендрола

Заради обвиненията в педофилия в новия документален филм за Майкъл Джексън „Да напуснеш Невърленд“ много изпълнители, продуценти, музеи и радиостанции се разграничиха от покойния Крал на попа. От Залата на славата на рокендрола обаче заявиха, че въпреки обвиненията, изпълнителят ще остане неин член и негови принадлежности няма да бъдат извадени от постоянната изложба на Музея в Кливланд, Охайо.

„Присъствието на Краля на попа в Залата на славата на рокендрола е признание за неговите постижения в областта на музиката, за неговия талант и трайното му влияние върху цялата индустрия“ – посочва управата на Залата.

Няма да бъдат претопявани и восъчните фигури на Майкъл Джексън в музеите на Мадам Тюсо в Лондон, Блекпул, Лас Вегас, Ню Йорк, Сан Франциско, Шанхай, Хонконг, Пекин и Сидни. От веригата уточняват, че въпреки скандалните обвинения, не възнамеряват да премахнат скулптурите на певеца.

„Нашите скулптури от восък отразяват профили с влияние върху поп културата, които посетителите искат да видят. Ние редовно съобразяваме с външни събития решенията си кои фигури да показваме. Засега и в обозримо бъдеще восъчните двойници на Майкъл Джексън ще останат изложени на показ“, уверява музеен говорител.

Сподели в: