„Вуйчо Ваньо“ отново на сцената на Народния театър

Емблематичната пиеса на световноизвестния руски писател А. П. Чехов ще оживее на сцената на Народния театър на 21 и 22 февруари в премиерния спектакъл на режисьора Николай Ламбрев-Михайловски със заглавие „Вуйчо Ваньо или не искам да си спомням нищо“.

В актьорския екип са звездни имена от трупата като Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Валентин Ганев, Илиана Коджабашева, Стефан Къшев, Виктория Колева, Милена Атанасова, Ева Данаилова и Васил Ряхов.

В настоящия репертоар на Народния театър подписът на Николай Ламбрев-Михайловски стои и под „Спускане от връх Морган“ – спектакълът с „АСКЕЕР 2019″ за главна мъжка роля на Валентин Ганев и номинации „АСКЕЕР 2019″ за най-добро представление и водеща женска роля на Илиана Коджабашева. Това е и вторият спектакъл, в който режисьорът събира на една сцена четирима от актьорите – Валентин Ганев, Илиана Коджабашева, Ева Данаилова и Стефан Къшев.

Преводът от руски език е на Иван Николов, сценографията и костюмите –на Чайка Петрушева, а музиката – на Добрин Векилов-Дони. Асистент на режисьора е Васил Ряхов, мултимедията е дело на Слави Георгиев.

Музикалните изпълнения в спектакъла са на Йоана Ламбрева – пиано, на Дарин Ламбрев – виолончело, а текстът на песните е написан от режисьора.

Сподели в: