Втората ни ракета в тениса, музикална звезда и К-поп банда журират младежки конкурс за влогърски видеа срещу агресията

Втората ни ракета в тениса Димитър Кузманов, гласовитата Валентина Александрова от реалити шоуто „Star Academy“ и набиращата скорост родна К-поп банда L.I.T (Leaders in town) ще журират младежкия конкурс за влогърски видеа срещу агресията, който асоциация „Докосни дъгата“ обяви преди броени дни. 

Конкурсът „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ има цел да стимулира деца и младежи да изразят своето мнение и да покажат своя талант. Отправеното предизвикателство към тях е чрез видео да пресъздадат свое преживяване, интересна случка или ситуация, в която са попаднали, дори и лично мнение, което илюстрира разбирането им за нарастващия проблем за агресията. 

Желаещите да участват в конкурса трябва да са на възраст 15-29 години и да заснемат влогърски клип в една от следните категории: „Спортът срещу агресията“, „Музиката срещу агресията“, „Танцът срещу агресията“. Всяко видео може да бъде с продължителност до 3 минути, като в клиповете може да участва едно или повече лица, които следва да илюстрират своето разбиране за младежката агресията във всички нейни проявления. В случай, че видеата съдържат елементи на нецензурно поведение или пресъздават ситуации, със съдържание неприсъщо или непозволено от закона, то те ще бъдат дисквалифицирани. Всеки участник има право да се включи с по едно видео за всяка от темите, т.е. допустимо е да бъдат представени до три видеа от един участник, но същите следва да са ориентирани към различна категория.


16 август е крайният срок за заснемане и изпращане на видео на е-мейл konkurs.protiv.agresiata@gmail.com. Необходимо е да бъде попълнена и заявка за участие, която може да намерите на сайта на асоциацията или да поискате да ви бъде изпратена чрез е-мейл адреса на конкурса.

За да бъде спазен принципът за равно участие, всички допуснати видеа ще бъдат публикувани едновременно на страницата на проекта във Facebook на 19.08.2019 година. В рамките на две седмици, те ще могат да набират гледания, харесвания и споделяния.

За всички участници ще бъдат осигурени грамоти за участие, а най-добрите видеа ще бъдат специално наградени, в следните категории:

„Най-добро видео в направление „Спортът срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с втората ракета на България – тенисистът Димитър Кузманов;


„Най-добро видео в направление „Музиката срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-красивите участнички в първото музикално реалити у нас ”STAR ACADEMY” – певицата Валентина Александрова;


„Най-добро видео в направление „Танцът срещу агресията“ – победителят ще получи Уеб камера и възможността да заснеме общо влогърско видео с една от най-популярните К-поп групи за танци у нас ”L.I.T-Leaders in town”.

Специални награди на организаторите ще бъдат връчени в категориите:

„Най-харесвано видео“ – победителят ще получи Уеб камера;
„Най-споделяно видео“ – победителят ще получи Уеб камера;

Наградите ще бъдат връчени на официално събитие в края на месец септември от журито на конкурса.

Конкурсът е част от финансирания през 2019 година проект „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“, чийто финансов донор е Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 година, администрирана от Министерство на младежта и спорта. Tемата на конкурса за влогърски видеа/клипове е вдъхновена от песента „Агресия“ на Дичо, Теди Кацарова и RDMK и клипът към нея. Същата е разработена в изпълнение на финансирания през 2018 година проект на Асоциацията под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние“ .

Допълнителна информация може да откриете на фейсбук страницата на проекта.

Сподели в: