“Всички малки светлини”с премиера в Театър Азарян

Театрално сдружение Enso реализира своя втори творчески проект. На 21 ноември е премиерата на “Всички малки светлини” в Театър Азарян. Написана през 2016 година, пиесата печели британската награда George Devine Award и номинация за най-добра пиеса на писателската гилдия.

Авторката Джейн Ъптън казва, че сюжетът е вдъхновен от истински истории за сексуална експлоатация на деца. Основните теми са социалната вина, семейството, приятелството, любовта. Питана какво иска да постигне с текста си, Джейн Ъптън отговоря, че се надява да помогне.

“В нашия театрален опит върху тази драматургия и ние се надяваме да се присъединим към помощта, като развълнуваме публиката и я направим съпричастна и загрижена.” – споделя рижисьорът Стоян Радев.

Смехът, сълзите, обещанието и отчаянието на тийнейджърската младост са пленителни и разтърсващи. Изправят ни пред мечтата, която всеки живот представлява. Мечта, която може да бъде окрилена или погубена. Героините на пиесата са поставени в критична ситуация и изходът е труден за откриване.

“Всички малки светлини” предлага изключително силно, смешно, драматично и в крайна сметка истинско преживяване. За актрисите, които влизат в ролите на момичетата, и за зрителите, заставащи пред спонтанното откровение на болезнени за споделяне тайни.

Участват: Камелия Хатиб, Александра Димитрова, Лили Сучева

Превод от английски: Маргарита Мачева

Режисьор: Стоян Радев

Сценограф: Илияна Кънчева

Композитор: Емилиян Гацов – Елби

Театрално сдружение Enso се подвизава на независимата театрална сцена от изминалото лято насам. Първата им продукция е “ДЕМОНИ” на един от най-признатите шведски драматурзи Ларш Нурен. Режисьор е Крис Шарков.

“Каним артисти, с които имаме общи творчески възгледи, режисьори от които има какво да научим и помагат за творческия ни път като актьори.” – споделя Александра Димитрова.

Тя е един от основателите на сдружението. Решава да се завърне на сцената след години отдаденост на семейството. Камелия Хатиб играе в плевенския театър и има участия в български филмови продукции. Адриан Филипов е с многогодишен опит в над 60 постановки в плевенския и варненския театър, където е работил с едни от най-добрите режисьори.

Сподели в: