Вижте номинациите за Театралните награди „Алтери“

Спектакълът „Кралят умира“, финансиран от Министерство на културата и Фонд Научни Изследвания е с най-много номинации на наградите „Алтери“ 2020. Веднага след него се нарежда „Последна радост“, създаден по едноименния проект, финансиран от Национален Фонд Култура“.

„Майчиният език, автентичен тетарален език“ и „Кралят умира“ на носителя на златен кръст и почетен знак на София – Николай Георгиев, се състезават с „Последна радост“ на д-р Петя Йосифова-Хънкинс в категорията Алтер за най-добро представление.

Победителят в България търси таланти – Андриян Асенов е с три номинации, сред които: Алтер за най-добър крал за ролята му на звяра в мюзикъла „Красавицата и звярът“, Алтер за най-добър дипломен спектакъл за „По-добре да бъдеш недоволен човек, отколкото доволна свиня“ по текстове на Алеко Константинов“ и Алтер за най-добър дует, където заедно със своя колега Мирослав Филков са номинирани за Тимон и Пумба в мюзикъла „Цар Лъв“.

Големият български художник Михаил Лалов е с номинация в категория Алтер за работа с реквизит за сценографията на ‘’Кралят умира’’ за разграждането на Хартиения палат и изграждането на Големия кралски памперс.

И трите мюзикъла на младия режисьор Георги Арсов – „Красавцата и звярът“, „Суийни Тод, бръснарят демон от улица Флийт“ и “Цар Лъв” очаквано са с множество номинации.

Кои ще бъдат победителите? Решавате Вие, Публиката!

В нощта на Оскарите, 9 февруари 2020 г. от 19.30 ч., в „Алма Алтер“ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ 15) ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите „АЛТЕРИ“ за 2020 година.

· Първата церемония на наградите Алтери е на 2 март 2014 година.
· Първите водещи на наградите Алтери са Георги Арсов и Дилян Дайновски, докато церемонията не бе узурпирана от Марко Дженев Дженев, по-познат като Капитан Зеленчук.
· Единственият Актьор от т.нар. “Златна лига”, който никога не е получавал наградата е Стоил Атанасов. През 2019 Стоил прави преврат и с помощта на публиката успява да присвои една от златните тухли.
· Най-номинираният актьор в Алтерите е Марко Дженев, най-честите му номинации са за гафове, лапсуси и вървене срещу волята на режисьора.

Наградите АЛТЕР са уникална реплика на наградите ОСКАР, но АЛТЕРИТЕ ги раздава публиката. От 15 януари до 09 февруари публиката ще има възможността да даде своя вот в категориите: за най-добро представление, за най-добър крал, за музикална интерпретация, за жертва в името на изкуството, за най-добър дует, за блогаджия и др.

Номинациите можете да следите тук: https://almaalter.org/%d0%bd%d0%be%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%b8/

Сподели в: