Вижте кой грабна наградата за най-добър комедиант за 2022

Димитър Иванов – Капитана спечели сърцата на журито и публиката в тазгодишното издание на националните награди за стендъп комедия Golden Mic Awards. Той си тръгна със Златния микрофон, след като получи най-висока оценка на своето представяне с шоуто „Беше ми 100лично“ и статуетка за първо място в категорията Награда на публиката, след като получи най-много гласове в онлайн вота.

Димитър Иванов – Капитана е първият български вентролог и стендъп комедиант. По професия е актьор. Започва да се занимава със стендъп комедия през 2019 година, когато става част от формация Hashtag Event Management, а за краткия период зад гърба си, успява да се превърне в един от най-обичаните комедианти в страната. Успешно завършва 4 национални турнета в над 30 български града, с шоутата „Беше ми 100лично“ и „Образцов дом“. През тази година става носител на най-престижната награда за стендъп комедия, оставяйки зад себе си Иван Динев – Устата и Donald McNair.

В категорията награда на публиката, победител за втора поредна година стана Димитър Иванов, а челната тройка се допълва от Владислав Недков и Здрава Каменова.

В категорията награда на гилдията, комедиантите избраха своя колега Димитър Велков, по известен с псевдонима Митака Беше Прав, следван от Владислав Недков и Александър Маринков.

Победителите бяха наградени в галавечерта на Golden Mic Awards, която се проведе на 30 юли в Бургас. Домакин на събитието беше откритата сцена на HashtagPAVILION, а в ролята на водещ видяхме популярния актьор и влогър Стефан Попов – Чефо.

„Събитието е много забавно, но зад цялата организация стои много труд , големи екипи и подкрепата на нашите партньори“, сподели Георги Илиев, председател на Фондация „Комедия“. После допълни, че Golden Mic Awards е събитие, което цели да създаде обединение и да стимулира новаторство сред стендъп артистите, да популяризира стендъп комедията в страната и да зададе посоката на развитие през следващите години.

Сподели в: