Видове гривни с имена

Не е ясно кога някой е открил, че да си увиеш верижка около китката е прекрасно украшение, но е ясно, че хората носят гривни от векове. Модните тенденции се променят и добре познатото старо се завръща и гривните, които са се носели преди, започват да се носят отново. Цветовете, дизайните, позицията им на ръката – всички тези неща определят стила на гривната и нейното значение. Докато обаче има модели, които е прието да се носят само от момичета, то гривните с имена са подходящи и за момчета. Тези гривни могат да бъдат със собственото име или с името на любимия човек. Много лесно е да покажеш на света, че някой значи много за теб, когато носиш гривна с името му, гравирано на нея.

Какви видове гривни с имена има?

Гривните, които могат да се гравират лазерно са най-разнообразни и като материали и модели. Ние от Somaha.bg направихме кратък списък с най-разпространените гривни.

Златна гривна с лазерно гравирано име

Златото е благороден метал и всяка гривна изработена от злато е ценна. Но ако е и надписана с името на любим човек, то тогава тя няма стойност. Името трябва да е позиционирано по средата на гривната, за да може да се вижда ясно. Друг много модерен дизайн е гривната да е верижка, а името да е лазерно гравирано на златна плочка, закачена за верижката. При тези златни гривни не е задължително да се спазва правилото за център. Може буквите да се гравират лазерно в единия или в другия край.

Гривни с имена за двойки

Влюбените двойки се допълват и си приличат, съответно носенето на еднакви гривни е просто още едно нещо, което ще показва пред света колко много се обичат. Не са малко двойките, които избират да си гравират еднакви кожени гривни. Изключително симпатично е да се сложи някакъв малък символ преди или след името, който да е символ на връзката. Този тренд се е пренесъл от кожените гривни и към металните, така че и те не са рядкост. Ако сте се изчерпали откъм идеи за подарък за половинката, то това е прекрасен подарък, подходящ за всички празници.

Артистична гривна с име за момиче

Момичетата винаги са много внимателни какво обличат и какви бижута носят. Ако трябва да сравняваме времето, което момичетата отделят за външния си вид, е ясно, че то е в пъти повече от това, което отделят момчетата. Освен това, всяко момиче иска да бъде уникално и да притежава поне едно бижу, което никой друг няма.

Артистичните гривни с имена са тези, които се изработват с помощта на метал, който се огъва във формата на буквите. По този начин всяко име представлява уникална гривна с уникален дизайн. Хубаво е, името да се изработи по такъв начин, че да покрива цялата горна част на китката, за да може гривната да е удобна за носене.

Сребърна гривна с име

Сребърните верижки са много добър избор и за момичета и за момчета. Различните видове плетки могат да придадат на една гривна и нежен вид и по-груб, подходящ за момчета. Интересен модел на сребърна гривна с име, е този, при който буквите са допълнително закачени, като висулки.

Гривна с перли

Перлите са незаменими, когато става въпрос за нежно бижу. Те превръщат всяко колие и всяка гривна в произведение на изкуството. За да получите наистина уникална гривна с име и с перли, измежду перлите можете да вмъкнете кубчета с букви, както и цветни мъниста.

Антична гривна с имена

На този вид гривни могат да се закачат елементи с различни имена. Много подходящи са, ако искате да изброите членовете на семейството си. На самата плетка се закачат кръгли или овални висулки, на които могат да се гравират имената. За да може тази гривна да стане по-цветна и по-атрактивна, към овалните висулки се добавят и шарени камъчета.

Гривна с топчета

Гривните с топчета са изключително елегантни и могат да бъдат в различни цветове или едноцветни. Всяко топче се надписва с буква и така се изобразява цялото име. Може надписаните топчета да са различна форма, големина или цвят от останалите. Така името ще се забелязва по-лесно и отдалече.

Гривна с име и зодиакален камък

Много хора вярват в зодиите и късметлийските камъни, които са специални за всяка отделна зодия. Гривната с име, и до него инкрустиран зодиакалния камък, е интересен начин да покажеш индивидуалност. За да стане по-атрактивен този модел може даже на края на името да се гравира лазерно или да се изреже, някаква специална форма, примерно сърце или звезда.

Метални гривни с имена за момчета

Момчетата и мъжете обожават да носят метални гривни – някои го правят, защото гривната им напомня за някого, а някои просто защото е красива и им стои добре. Мъжките метални гривни се различават от дебелината на плетката до вида на метала. Повечето обаче са снабдени с метална плочка която е лазерно гравирана с името на любимия човек.

Гривните никога няма да излязат от мода. Днес те служат колкото за украшения, толкова и за късметлийски бижута, които не смъкваме от китката си. А възможността да надпишем любимите ни гривни с имената на близките ни хора, е просто още едно нещо, което ги превръща в специални бижута.

Сподели в: