Васил Найденов: Ако не беше интернет, щяхме да сме професионално мъртви

Една от емблемите на българската естрада Васил Найденов изнесе предновогодишен концерт в Банско. Публиката в залата имаше възможност да се наслади на близо двучасовото шоу на изпълнителя, което включваше голяма част от неугасващите му хитове.

Легендата на българския поп не веднъж е обръщал внимание на това, че у нас няма квота за българска музика и е призовавал да се подкрепят младите ни изпълнители. В интервю за БНТ певецът призна, че ако не е бил интернет, всички музиканти от неговото поколение щяха да бъдат професионално мъртви. Благодарение на него обаче все повече млади хора преоткриват естрадната музика и тя им става любима, макар че не присъства често в програмата на българските телевиизии и радио станции.

Васил Найденов е роден на 3 септември 1950 г. в София. Завършва естрадния отдел на Музикалната академия, специалност “Пиано”. Пианист е на „Златни струни“, а в периода 1976-78 г. е вокал на „Диана експрес“, с които записва шлагера „Синева“. За кратко е вокал на група „Тангра.

Звездата му изгрява през 1979 г., когато печели първа награда на “Златният Орфей”, а песента от филма “Адаптация” е обявена за “Мелодия на годината”.

Сподели в: