Ваня Щерева ще участва в журито на конкурса за оригинално аудиосъдържание на Storytel

Писателите Ваня Щерева и Богдан Русев, както и издателя Ана Клисарска ще бъдат жури в конкурса за оригинално аудиосъдържание, организиран от стрийчинг компанията Storytel Studio. В състезанието ще бъдат избрани две истории, чиито автори ще получат договори с аванс от 3000 лева и менторство за създаване на пълнокръвен сериал. Готовите сериали ще бъдат записани, разпространени и популяризирани в платформата.

Всички желаещи могат да се включат в конкурса на Storytel Studio, като изпратят пилотен епизод до 10 000 думи, в който е заложено развитието на следващите 9 епизода на сериала. Няма ограничения за темата или жанра на историите и единственото условие е те да са създадени специално за аудио и да не са издавани в други формати. Предложенията се очакват наstorytelstudio@storytel.com най-късно до 29 май 2020 г. До 30 юни журито на конкурса ще избере двама победители.

Само за една година от старта на Storytel у нас, потребителите на приложението са изслушали 473 000 часа аудиокниги и аудиосъдържание от български и чужди автори. Услугата стартира в началото на 2019 г. у нас и към момента предлага на българската публика над 1000 заглавия на български и неограничен достъп до съдържанието на английски. Сред тях има романи, книги за самоусъвършенстване, детски книги и учебни произведения, както и 9 Storytel Original сериала, най-новият сред които – “Вирус”, излезе на 28 март и е посветен на актуална за момента кризисна ситуация.

Сподели в: