„Бягство“ развълнува зрителите в кината

Най-новият филм на Виктор Божинов, „Бягство“ вече е в кината в цялата страна. „Филмът вълнува“; „Потопихте ме в Родопите и историята“; „Задължителен филм за всички млади хора“; „Прекрасен филм във всичките му компоненти! Гледайте го! Ще ви хареса!“, са само част от коментарите на зрителите, гледали лентата през уикенда.

В „Бягство“ участват Александър Кендеров, новата звезда на българското игрално кино, който прави дебюта си именно с този филм. Красивите и утвърдени актриси Диана Димитрова и Снежана Макавеева, прочулия се с ролите си на лошия герой Христо Петков, французинът с първа роля в България, Беноа Марешал, младите таланти Димитър Сулев и Венцислав Сариев, както и Иван Савов.

Зрителите могат да избягат на кино и да гледат „Бягство“ в кината в цялата страна. Паралелно филмът ще има прожекции в чужбина по покани на българските общности там – 12 юни във Виена, 25 юни в Рим, в рамките на фестивала за българско кино, през юли в Париж по покана на културния ни център, както ще гостува и в Чикаго в културен център „Магура“. „Бягство“ ще открие фестивала на Националния филмов център в Бургас на 11 юни и ще може да бъде видян в рамките на Аполония на 3 септември.

Бягство“ е вълнуващ трилър, сниман в родопското село „Чамла“ – най-високото село в България на 1650м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето и конфронтацията на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставеното село, а другите управляват комуна за наркозависими.

Продуцeнти Галина Тонева и Кирил Кирилов, ГАЛА ФИЛМ.
Режисьор – Виктор Божинов
Сценарий –
Деляна Манева
Оператор – Антон Бакарски
Художник – Росица Бакева
Художник костюми – Мина Кайе
Композитор – Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард
Звукорежисьор – Михаил Дичев
Режисьор на монтажа – Нина Алтъпармакова

„Бягство“ е реализиран с подкрепата на ИА “Национален Филмов център“ и Програма „МЕДИЯ“ на ЕС, в копродукция с Меджик Шоп, Максим 15, Консепт Студио и Леон Аудио. Разпространява bTV Studios.

Сподели в: