Българската група THE CASE с втори нов албум

Българската група THE CASE ще завърши ударно годината с втори нов албум. Той ще бъде представен в края на ноември и ще е олицетворение на дълги месеци продуктивен труд, забавление и още нещо.

Както самите те казват – с музиката си показват и изразяват основни ценности като независимост, приятелство, хумор, промяна, дори и разнообразието на пътя.

Началото на THE CASE е поставено през 2008 г. Стилът на групата е трудно да се вкара в някаква рамка – поп-рок, блус, реге, ска, алтернатив, пънк. Членовете на бандата са близки приятели от хлапета, започнали да свирят надъхано в ученически групи, а музикалните им вкусове са толкова разнообразни, колкото и емоции може да изпита човек.

THE CASE имат многобройни клубни изяви и участия на фестивали – „Берксток“ – Берковица 2012, „Ритъмът на планината“ – Самоков 2012 и 2015, „Musixperiment“ – Словения 2013… През пролетта на 2018 г. подгряват ска-ветераните The Toasters при гостуването им в София. Групата има записи на повече от 15 авторски песни. През 2019 г. участват на „МОГА фест“ в Етрополе, а през 2021 – на „Узана поляна фест“.

Неслучайно и основният им символ е куфар – букет от стилове емоции и палитра от мелодии. По пътя на живота има нужда от най-различна музика – понякога рок, друг път реге, пънк или дори суинг. Или с други думи – алтернатива в музиката и в живота.

Албумът LiBr

Албумът е рожба на умората от виртуалния свят. В него хората влизат безплътни, а търсят плът. Разочаровани, очакват да очароват другите. И все повече се вманиачават по чужди мании.

Както и в предния албум („Bye Buy DNA”), парчетата са различни. Могат да ви паснат във всяко настроение. Тавата е смес между оптимизъм и тъга, вяра и меланхолия.

Every Day and Every Night, Ръченица Пънк и I’m Not са весели, безгрижни пънкарии, в които здравият разум е малко, но здравият звук е в прилични количества.

Либидото на лирическия герой в Respect е превзело песента. Това е лесно обяснимо, предвид, че той е млад балканец, защитник на мъжките права.

Black Coat, No Longer Pretender и Summertime са тежки парчета, които няма да ви дотежат. „Животът е просто бар, а бакшишът са мечтите ми“; „Досега чаках да започна, а сега започнах да чакам; заличи времето ми – мразя всяко започване“ се пее в тях, може би на не най-перфектния английски.

Тази Роля и Литий и Бром са най-новите парчета в албума. В тях има от всичко. „Все едно, или е две: хапче сутрин, вечер две“ се пее в първата, а във втората „лекарството“ е назовано: „Литий и бром в опаковки от хора“.

Чуйте албума. Той ще ви каже много неща, без да престава да ви забавлява.

Литий и бром има в промишлени количества в главите ни, но често малко хубава музика е единственото, от което имаме нужда.

Албумът се осъществява с подкрепата на Национален фонд култура.

Сподели в: