Бургас отново е домакин на националните награди за стендъп „Златен микрофон“

За втора поредна година в страната ни предстои да бъдат връчени националните награди за стендъп комедия „Golden Mic Awards“. Събитието ще бъде белязано от голям тридневен фестивал, който ще се състои в периода 28-30 юли в Бургас и ще събере на едно място най-добрите стендъп комедианти в страната. Един от тях ще си тръгне с 31-сантиметрова златна статуетка, с приблизително тегло от 2 кг., изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и небезизвестните награди „Оскар“.

Първите 2 дни от събитието ще бъдат истински празник за почитателите на хумора и стендъп комедията. Ще гледаме 7 комедианта дневно, всеки от които с 20-минутен сет от своето шоу. В последния ден от надпреварата – 30 юли, ще се проведе церемонията по награждаването. Веднага след нея, най-заслужилият ще се качи на сцената още веднъж, за да сложи гвоздея в програмата на наградите, представяйки цялото шоу, с което печели приза за най-добър комедиант.

Жури на Golden Mic Awards 2022 ще бъдат миналогодишният носител на наградата Георги Кючуков, чаровната телевизионната водеща и актриса Мария Игнатова, както и любимецът на публиката, актьорът, кукловод и водещ Румен Угрински. Тяхната задача ще бъде да оценят по предварително зададени критерии част от шоуто на финалистите, с което са се регистрирали за участие. Оценките им ще бъдат анонимни, а участникът събрал най-високата обща средна оценка от всички критерии и оценяващи, ще спечели голямата награда на Golden Mic Awards – статуетката „Златен Микрофон“.

Освен награда на журито, участниците се борят още за наградата на публиката, която се определя чрез отворено гласуване на сайта www.goldenmic.eu, достъпно до 29 юли 23:59 ч. и награда на гилдията, която се определя чрез затворено гласуване измежду всички регистрирани за участие комедианти, без значение дали са достигнали финалния етап от надпреварата. Всеки от членовете на журито ще връчи една от гореизброените награди.

Водещ на наградите ще бъде популярният влогър Стефан Попов – Chefo. Неговата несравнима енергия и широка усмивка ще държат високо градуса на настроението.
Наградите „Golden Mic Stand-up Comedy Awards“ няма да бъдат просто отличие за най-голяма смешка. Те ще задават посоката на развитие през предстоящите години и ще стимулират новаторството. Ще поставят фокуса към актуалните за обществото теми и ще водят до смислена, конструктивна промяна през годините.

Сподели в: