Бракове по любов по случай Деня на влюбените в театър Алма Алтер

Църковният и гражданският брак са се превърнали в културна консерва – нещо формално. Ние от Алма Алтер искаме да вдъхнем нов живот в ритуала на бракосъчетанието, за да може той отново да възвърне своя смисъл. Браковете на Алма Алтер се сключват единствено и само по любов. И затова няма ограничения – всеки има право да потвърди любовта си към своя любим човек, животно, идея, концепция, предмет, дори и към самия себе си.

Ритуалът трае около 15 минути, започва пред големите черни врати на Алма Алтер и завършва в самите пространства на театъра. По пътя двойката (или тройката, четворката и т.н.) изживява своето случване на любовта, водена от опитните „свещенослужители“. След като подготвят телата си, пречистят ума си и активират духа си, любовно-брачните влизат в пространствата на театъра, за финалната церемония, след която получават и официалното си любовно-брачно зеленодиво Дадайство.

Любовните бракове на Алма Алтер са опит да бъде “случена” любовта между хората, това е най-чаровното и най-магичното случване в живота им.

Церемониите се провеждат след предварително записване или след спектаклите на Алма Алтер на място.

Тази година Бракове по любов са част от седмицата Любовна класика, с която ще отпразнуваме Деня на влюбените. В нея може да видите още: Ромео и Жулиета, сонет за безсмъртната любов; ДИНГ, специално издание по случай Деня на влюбените и Красавицата и звяра. Непосредствено след Браковете ще завършим с концерта “ Because we love” на едноименната банда “Скоростта на мрака”.

Сподели в: