Благотворителната коледна кампания на Деси Тенекеджиева изпълни мисията си

Първи подкрепени от благотворителната кампания Елхи на таланта бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда. Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, като започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Така родителите им ще имат глътка въздух и ще бъдат спокойни за тяхното бъдеще.

„Освен 10-те талантливи деца, благодарение на Елхи на таланта отново дадохме едногодишни стипендии на седем от откритията на Фондацията, насочваме средства и към копродуциране на няколко късометражни филма, върху които се работи. Захранихме и фонда за пътувания и участия по фестивали, майсторски класове и обучения – нещо на което много държим“ – сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, вдъхновител и председател на Фондация „Стоян Камбарев“, която вече 11 години сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Избраните млади таланти са от цяла България – Лъки в Родопите, Смолян, Варна, Велико Търново, Кърджали, Бургас, Хасково и София. Всички те дойдоха с големите си сплотени семейства и участваха на празничния Коледен концерт на Общината, наред с музикалните открития и звезди на Фондация „Стоян Камбарев“.

След концерта, на специално събитие в Литературен клуб Перото, НДК, даровитите деца получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Сподели в: