Биг бендът на БНР открива концертния сезон на 21 октомври

Биг бендът на Българското национално радио и диригентът Антони Дончев откриват своя концертен сезон с юбилей на виртуозния тромбонист Георги Корназов и премиера на специално създадената за състава сюита „Отражения“ на 21 октомври от 19.00 ч. в Първо студио на радиото.

Георги Корназов работи извън България и концертира в цяла Европа и отвъд границите ѝ. Биг бендът на БНР ще отбележи неговата 50-годишнина с гостуването му като солист и изпълнение на неговата сюита „Отражения“ – виртуозна творба, в която авторът дава възможност за атрактивната изява на солистите на оркестъра.

Георги Корназов свири с едни от най-реномираните български джазови музиканти: Милчо Левиев, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, групата „Бели, зелени, червени“ и кларинетиста Иво Папазов. Носител е на престижни награди от международни джазови форуми. Работи със световноизвестни имена като Фил Колинс, Ян Шумахер, Bоб Брукмайер, Ал Джаро, Нилс Ландгрен, Гари Хъзбънд, Кристоф Лауер, Нилс Вограм и много други.

„Георги Корназов е сред най-даровитите и екзалтиращи ни съвременни тромбонисти,“ пише за него Franpi Barriaux, а Yves Dorisson допълва: „Георги Корназов е вселена между България и западния джаз, майсторска смес на неустоими мелодии, прекарани през призмата на съвременността.“

Заради епидемичните мерки само 60 зрители ще могат да присъстват на юбилейния концерт. Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул „Драган Цанков“ №4) и в мрежата на Ивентим.

Сподели в: