Библиотеки и книжарници от цялата страна се готвят за Нощта на книгите за Хари Потър

В Нощта на книгите за Хари Потър се организират събития, изпълнени със забавни игри и четене на емблематични откъси от романите за любимия герой. Специфичното тази година е, че участниците ще покажат доколко познават тайните на Училището за магии и вълшебства „Хогуортс“.

Изключително щастливи сме, че с всяка следваща година броят на участниците в инициативата в България расте. Все повече са децата, които откриват радостта от четенето с помощта на книгите за Хари Потър. Героят на Дж. К. Роулинг успешно помага на издателството в мисията да разпалва мечтите и въображението на малки и големи и така магията на книгите да се предава от поколение на поколение, увличайки нови читатели“, споделя Велизара Добрева, изпълнителен директор на издателство „Егмонт“.

Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето в световен мащаб. Нощта на книгите за Хари Потър по традиция е събитие, което се отбелязва в първия четвъртък на месец февруари по инициатива на британския издател Bloomsbury. Тази година вълшебната дата е 7 февруари.

Включилите се тази година в инициативата обекти, ще могат да участват и в конкурса за най-оригинална украса за празника. Избраният победител ще получи специална награда – комплект „Хогуортска библиотека“.

Повече за Нощта на книгите за Хари Потър: Училище за магии и вълшебства „Хогуортс“ има тук.

Сподели в: