Балет “Тодес” с нов танцов спектакъл „#Продължение“

Модерен балет номер едно в Русия отпразнува 33 години от създаването си с нов шоу-спектакъл “#Продължение”. Българската публика ще види новата програма на 23 март в София и на 25 март във Варна. Представлението се отличава с впечатляваща хореография, поразителен синхрон, пищни костюми и авторска музика.

Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия, е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. Балетът не остава незабелязан и от световни музикални легенди като Майкъл Джексън, Марая Кери, Алла Пугачова и други звезди, с които споделят сцена.
През 2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15–те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – „Тодес” идва от един от най–опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

Зрителите ще бъдат пленени от разтърсващия емоционален заряд на всеки танц в зрелищния спектакъл. Сюжетните линии, преплитащи се в изящната хореография ще пренесат публиката в друго измерение – света на “Тодес”.

Сподели в: