„Арлекин“ ще излъчи за пръв път филм реализиран от ученици от 8 професионални гимназии

Международният фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“ се завръща с вълнуващо ново издание. От 22-ри до 25-ти юни морската ни столица Варна ще се превърне в домакин на уникалния младежки форум.

За пръв път, в рамките на фестивала тази година, ще се излъчи игрален филм, създаден от ученици от 8 професионални и хуманитарни гимназии. Заглавието на проекта е „Музиката в нас“ , а екипът включва: сценарист и режисьор: Йоан Иванов; оператор: Владимир Горанов; монтаж: Здравко Байчев; по идея на Тодор Тодоров.

В главните роли: Георги Мичев, Момчил Панчев, Стоян Стоянов, Тодор Тодоров, Рая Илиева. Авторска музика: Момчил Панчев.

Филмът е копродукция на НПГПТО „М. В. Ломоносов“, СПГ „Княгиня Евдокия“, ПГД „Елисавета Вазова“, ПГО „Княгиня Мария Луиза“, НПГПФ, НФСГ и ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“-Варна и е изработен по инициатива на фестивала „Арлекин“.

Още нещо иновативно ще се случи по време на поредицата събития от международния форум. Емблематичният старт на „Арлекин“, който е под формата на празнично шествие, с тържествена програма, ще бъде излъчен на живо по многокамерен способ с 5 телефона. Това се прави за първи път в България, като екипът на „Арлекин“ го реализира с подкрепата инж. Добромир Ангелов и оператори от ТУ Варна.

Както винаги международният фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“ провокира младите таланти, които може да разгърнат потенциала си във: фотоконкурс на тема „Защо обичам Варна“ на място, по време на фестивала; интернационален конкурс за млади репортери или единственият по рода си в България музикален конкурс –спектакъл “Киното –моя любов, моя песен“.

Както всеки път, така и сега „Арлекин“ очаква специален гост от чужбина, който да представи ексклузивен уоркшоп. Тази година темата на лекциите и практическите задачи е „Гласът в изкуството“ и за да ги представи във Варна от Италия пристига психологът и гласов коуч Дими Йорданова Командучи. За пръв път в България г-жа Командучи ще представи метода DIYO® за анализ и трансформация на вокалните емоции и ще демонстрира практически упражнения за това, че гласът е изкуство за влияние върху себе си и околните.

Международният фестивал за младежко медийно изкуство „Арлекин“ се провежда от 22-ри до 25-ти юни със специалната подкрепа на Община Варна.

Сподели в: