Андреа Бочели изпраща послание за вяра, надежда и любов с новия си албум

Обичаният тенор Андреа Бочели представя новия си албум „Believe“ – трогателна и лична колекция от песни, които са празник за силата и красотата на музиката. Заедно с албума излиза и видеото към неповторимата клaсика „Amazing Grace“ – съвместно изпълнение с най-награждаваната певица в историята на ГРАМИ – Алисън Краус.

Днес Андреа Бочели обявява и ексклузивен глобален лайвстрийм концерт с билети, ‘Believe in Christmas’, който ще се излъчи на живо от оперната зала Teatro Regio di Parma в Парма, Италия на 12-ти декември 2020 година. Единственото по рода си, заснето от няколко гледни точки празнично събитие, ще включва вълнуващи изпълнения на Андреа, който ще получи подкрепа от други музиканти и специални звездни гости. Концертът ще бъде стриймван на живо в цял свят в различни часови зони. За спектакъла Бочели се доверява на креативния директор Franco Dragone (познат от впечатляващите си проекти с Цирк дю Солей), с който тенорът подготвя магическа програма за начало на празничния сезон.

Новият албум Believe и новината за Коледния концерт идват няколко месеца след ‘Музика за надежда’ – рекордното събитие, по време на което което тенорът направи вълнуващи изпълнения на велики класики в абсолютно празната катедрала Дуомо в Милано на католическия Великден. Изключителният концерт е стриймван на живо от милиони зрители глобално и обединява света във време, когато много хора са разделени един от друг, изолирани вкъщи. В първите си 24 часа събитието е гледано от над 28 млн. души и чупи рекорда за лайвстрийм с най-голяма аудитория в историята на YouTube.

Сподели в: